فرم جستجو

گربه پالاس

شما اینجا هستید

گربه پالاس در ایران

گربه پالاس Otocolobus manul یکی از 8 گونه گربه سان ایران است. وضعیت حفاظتی این گربه سان کوچک در فهرست سرخ IUCN در رده در خطر تهدید (NT) قرار گرفته است.

اطلاعات کمی درباره ویژگی­های رفتاری، زیستگاه، رژیم غذایی و تهدیدات این گونه در جهان و بخصوص در ایران وجود دارد.

گربه پالاس در زیستگاه­های کوهستانی و صخره­ای مرتفع در رشته کوه البرز و کوه های خشک مناطق مرکزی زیست می­کند. محدوده پراکندگی این گربه­سان در کشور به طور عمده منطبق بر نواحی کوهستانی البرز است، ولی گزارش­های پراکنده ای از استان­های مرکزی و شرقی کشور نیز در دست است.

این جانور تک زی است. طعمه مورد علاقه­اش پایکا است و نیز از  خرگوش، جوندگان،کبک و بی­مهرگان تغذیه می­کند. اوایل صبح یا بعد از ظهر معمولا ً به شکار می­پردازد. توانایی دویدن بالایی ندارد از اینرو در هنگام  در  احساس خطر، بی حرکت مانده و یا بدنش را روی زمین پهن می کند. جفت گیری معمولا در زمستان و دوره بارداری 75 تا 66  است معمولا ً 4 تا 2 توله به دنیا می­آورد. در اسارت تا 5/11 سالگی عمر می­کند.طعمه خواران شناخته شده این گربه، عقاب­های بزرگ، روباه و سگ­های اهلی هستند.